Çin’den Vize Almak İçin İstenen Belgeler

Çin Resmi Tatilleri
01 Ekim 2016
Çin Hakkında Kısa Bilgi
04 Ekim 2016

Çin’den Vize Almak İçin İstenen Belgeler

Vizenizi alabilmek için Çin Halk Cumhuriyeti konsolosluklarına başvurmanız gerekmektedir

Çin Konsolosluğu tarafından uygulanan Normal Çin Vizesi “C, D, F, G, J1, J2, L, M, Q1, Q2, R, S1, S2, X1, X2, Z” tipleri olmak üzere 16 farklı kategoriden oluşmaktadır.

Bugün ihtiyacınız olabilecek bir kaç vizenin istenen belgelerini vereceğim ;

 

F-Vize: (Çin Halk Cumhuriyeti’ne iş görüşmeleri, ziyaret, araştırma gibi sebeplerle seyahat etmek isteyen kişileri kapsayan Çin vizesi çeşididir.)

Çin Halk Cumhuriyeti Vize Başvuru Formu

İki adet vesikalık fotoğraf

Kişinin T.C. Pasaport aslı ve fotokopisi (en az 6 ay geçerliliği ve boş vize sayfası olmalı)

Kişinin T.C. Nüfus Cüzdanı fotokopisi

Çin Halk Cumhuriyeti’nden davet eden birimin imzalı kaşeli Davetiye Mektubu aslı

İşyeri tarafından verilen imzalı kaşeli Vize Dilekçesi aslı

Son altı ay içerisinde alınmış İşyeri Faaliyet Belgesi aslı

İşyeri Vergi Levhası fotokopisi

 

L-VizeÇin Halk Cumhuriyeti’ne turistik gezi amacıyla seyahat etmek isteyen kişilerin müracaat etmesi gereken Çin vizesi türüdür. 

Çin Halk Cumhuriyeti Vize Başvuru Formu

İki adet vesikalık fotoğraf

Kişinin T.C. Pasaport aslı ve fotokopisi (en az 6 ay geçerliliği ve boş vize sayfası olmalı)

Kişinin T.C. Nüfus Cüzdanı fotokopisi

Yerel Savcılıktan alınmış Adli Sicil ve Arşiv Kaydı aslı

En az 5.000USD bakiyeli, güncel Banka Hesap bildirimi aslı

Gidiş-dönüş uçak bileti rezervasyonu

Otel rezervasyonu veya kalınacak evin kira sözleşmesi/sahiplik belgesi

 

Z-Çalışma Vizesi: Çin Halk Cumhuriyeti’ne çalışmak için gitmek isteyen kişileri kapsayan Çin çalışma vizesidir. 

Çin Halk Cumhuriyeti Vize Başvuru Formu

Çin Halk Cumhuriyeti Ek Vize Başvuru Formu

İki adet fotoğraf (arkası beyaz fonlu)

Kişinin T.C. Pasaport aslı ve fotokopisi

Kişinin T.C. Nüfus Cüzdanı fotokopisi

Çin’deki yetkilendirilen kurumdan alınmış Vize Bildirim Formu aslı ( Visa Notification Form )

Çin Çalışma Bakanlığı tarafından verilen iş durumu bildirir izin belgesi ya da uzman belgesi aslı ( Alien Employment License of the P.R.C)

Türk veya Çin devlet hastahaneleri tarafından son 6 ay içerisinde alınmış Sağlık/Heyet raporu aslı, kan testleriyle beraber

Kişinin Türkiye’de çalıştığı veya Çin’de çalışacağı işyeri kanıt belgesi, dilekçe/kayıt belgesi gibi

 

X-Öğrenci Vizesi:

Çin Halk Cumhuriyeti Vize Başvuru Formu

Çin Halk Cumhuriyeti Ek Vize Başvuru Formu

İki adet fotoğraf (arkası beyaz fonlu)

Kişinin T.C. Pasaport aslı ve fotokopisi

Kişinin T.C. Nüfus Cüzdanı fotokopisi

Çin Eğitim Bakanlığı tarafından verilen Eğitim için vize başvuru formu aslı (JW201 veya JW202 formu -Visa Application for Study in China)

Eğitim alınacak kurum tarafından verilen imzalı kaşeli Okula giriş bildirim mektubu aslı

Türk veya Çin devlet Hastahaneleri tarafından son 6 ay içerisinde alınmış Sağlık/Heyet raporu aslı, kan testleriyle beraber

 

Çin’e gelmeden önce vizenizin tek girişli mi çok girişli mi olduğunu kontrol etmenizi, Çin’e giriş yaptıktan sonra vize sürenizi geçirmemeye dikkat etmenizi tavsiye ederim.

Çin Ticari Vizesi Resmi Davetiye Örneği;

cin-resmi-davetiye

Başvuru formuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz

cin-vize-basvuru-formu

 

Kaynak : Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu



Bir Cevap Yazın